NAVIGARE
Volkswagen - Club
Stiri
Dosare
Poze
Clipuri Video    nou !
Plus !
MARCI VAG
Volkswagen
Audi
Seat
Skoda
Bentley
Bugatti
Lamborghini
LINKURI

AtuoZit : portal auto moto

CAUTARE

Istoria Audi - Perioada 1915 - 1947 (2)

Condusul pe partea dreapta este cunoscut inca de pe vremea cand se foloseau cai si caleasca, cand vizitiul statea pe partea dreapta. In septembrie 1921 Audi a fost prima firma germana care prezenta masina cu volan pe partea stanga, Audiul Tipul K, dand astfel soferului o mai buna vizibilitate si o mai usoara manevrare a masinii in diferite unghiuri particulare.

In 1926 Horchwerke AG din Zwickau prezinta noul Norch 303 Berlina. Acest model este prima masina germana cu 8 cilindri care a intrat in productie. Motorul proiectat de Paul Daimler a avut 2 arbori cu came in chiuloasa condusi de un arbore vertical. Cu o deplasare de 3132 cc, motorul initial a dezvoltat 60 CP.

In 29 iunie 1932 cele 4 branduri Audi, DKW, Horch si Wanderer s-au unit pentru a crea Auto Union AG care-si avea sediul in Chemnitz. Noul grup de companii putea sa serveasca toate segmentele de piata, de la motociclete la masini de lux.

In 1933 la Berlin Motor Show a fost prezentat de catre Auto Union AG noul Audi, prima masina a acestui grup cu tractiune pe fata. Compania a folosit unlele principii modulare de proiectare pentru prima data si motorul cu sase cilindri Wanderer.

Din 1938 Auto Union AG au facut sistematic teste de protectie, aceasta fiind prima companie din industria automobilelor care a realizat astfel de teste. Diferite modele DKW avand caroseria din tabla laminata, lemn si plastic au fost supuse testelor pentru a vedea comportarea fiecareia in parte la rulare.

Auto Union devine un important furnizor de vehicole fortelor armate incepand cu mijlocul anului 1930. Dupa inceperea razboiului nu s-au mai produs masini pentru civili numai in scopul armatei.

Pagina 2 din 5 Pagina : 1 | 2 | 3 | 4 | 5
INFORMATII
Smarty Web Director - istet si util  LinkWeb.ro CLICK AICI, pentru a da un vot acestui website Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti