NAVIGARE
Volkswagen - Club
Stiri
Dosare
Poze
Clipuri Video    nou !
Plus !
MARCI VAG
Volkswagen
Audi
Seat
Skoda
Bentley
Bugatti
Lamborghini
LINKURI

AtuoZit : portal auto moto

CAUTARE

Istoria Audi - Perioada 1948 - 1963 (3)

In 1948 din ordinele sovieticilor, Auto Union au fost dezarmati si in consecinta intreaga companie a fost deposedata fara compensare. In august 1948 Auto Union Ag de la Chemnitz a fost stearsa din registrele comerciale.

Dupa imprumuturi de la guvernul bavarez si cu ajutorul lui Marshall Plan s-a deschis o noua uzina in Ingolstadt. Auto Union GmbH s-a stabilit in Ingolstadt in 3 septembrie 1949. Bazat pe principiul DKW cel cu tractiune pe fata si motorului in doi timpi a inceput producerea de motociclete in acelasi an.

In august 1950 s-a fabricat prima masina dupa razboi. Acesta a fost DKW Meisterklasse F 89 P. Cum fabrica de la Ingolstadt nu era echipata pentru producerea acestui model, cei de la Auto Union s-au bazat pe compania Rhein-metall-Borsig AG din Dusseldorf, iar acest model a fost fabricat in Dusseldorf pana la sfarsitul anului 1961.

In 1953 Auto Union a lansat in timp pentru expozitia German Motor un nou model cu trei cilindri. Acest model a fost proiectat inainte de razboi la Chemnitz si trebuia sa intre in productie in 1940. Numele de 3=6 Sonderklasse al acestei masini se refera la faptul ca motorul cu 3 cilindri si 2 timpi produce o putere egala cu un motor cu 6 cilindri si 4 timpi.

In 1955 NSU Werke AG din Neckarsulm a anuntat numarul total de vehicole pe doua roti produse: in total 324.583 din care 45.747 biciclete. Aceste cifre au facut din NSU cea mai mare uzina pentru producerea de vehicole pe doua roti.

Dupa o absenta de aproape 3 ani NSU se intoarce la producerea de masini in 1957. Compania a optat pentru masina mica, conceputa pentru categoria cetatenilor de mijloc si pentru cei care detin deja o motocicleta. Incepe in aceasta perioada prabusirea pietei de motociclete, compania fiind nevoita sa-si indrepte productia mai mult spre masini.

Dupa oprirea productiei de motociclete in 1958, noua uzina care a fost proiectata in Ingolstadt pentru productia de masini a fost deschisa abia in vara anului 1959. Aceasta uzina a fost una din cele mai moderne din Europa. In 1962 uzina din Auto Union a fost vanduta companiei Daimler-Benz.

Pagina 3 din 5 Pagina : 1 | 2 | 3 | 4 | 5
INFORMATII
Smarty Web Director - istet si util  LinkWeb.ro CLICK AICI, pentru a da un vot acestui website Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti