NAVIGARE
Volkswagen - Club
Stiri
Dosare
Poze
Clipuri Video    nou !
Plus !
MARCI VAG
Volkswagen
Audi
Seat
Skoda
Bentley
Bugatti
Lamborghini
LINKURI

AtuoZit : portal auto moto

CAUTARE

Istoria Audi - Perioada 1964 - 1980 (4)

Volkswagenwerk AG cumpara majoritatea actiunilor de la Auto Union GmbH in decembrie 1964. Compania din Ingolstadt devine pe deplin subsidiar in 1966.

Motorul de 4 cilindri si in 4 timpi a fost conceputa inainte sub Daimler Benz numit motor sub presiune a fost instalat in ultimul model DKW F 102 si prezentat sub denumirea de Audi in vara anului 1965.

In septembrie 1967, NSU prezinta un model complet nou, de talie mijlocie, NSU Ro 80. Acest nou model cu 115 CP a creat mari senzatii in acele timpuri.

In 26 noiembrie 1968, Auto Union a invitat distribuitorii sai si presa pentru a prezenta noul Audi 100 recent proiectat pentru lansarea acestui model la teatru din Ingolstadt. Acest model a adus Audi pe o treapta mai sus in piata competitiva. Astfel, Audi 100 a ajuns rapid cel mai vandut model si a format bazele pentru noua serie de modele Audi ce aveau sa fie proiectate.

In martie 1969, NSU Motorenwerke AG, care nu de mult a fost luata de VW, si Ingolstadt Auto Union GmbH s-au unit pentru forma Audi NSU Auto Union AG cu sediul in Neckarsulm.

In vara anului 1972, directorul tehnic Dr. Ludwig Kraus a prezentat modelul Audi 80, ca si o continuare a modelului Audi 100. Aceasta masina cu motor cu 4 cilindri, a fost mai tarziu luata de Volkswagen Group, devenind masina cu cel mai mare volum de productie la VW. Audi 80 a fost un adevarat hit al acelor ani, mai mult de un milion de exemplare din acest model au fost produse si vandute in mai putin de 6 ani.

In martie 1980 la expozitia din Geneva la standul Audi a fost o adevarata senzatie, s-a prezentat primul quattro sport coupe. Audi quattro a fost prima masina cu tractiune pe petru roti. Acest concept a fost folosit inainte numai la camioane si masini off-road. Modelele bazate pe tractiune quattro au avut succes printre masinile sport si si-au facut in scurt timp loc printre modelele preferate la Audi.

Pagina 4 din 5 Pagina : 1 | 2 | 3 | 4 | 5
INFORMATII
Smarty Web Director - istet si util  LinkWeb.ro CLICK AICI, pentru a da un vot acestui website Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti