NAVIGARE
Volkswagen - Club
Stiri
Dosare
Poze
Clipuri Video    nou !
Plus !
MARCI VAG
Volkswagen
Audi
Seat
Skoda
Bentley
Bugatti
Lamborghini
LINKURI

AtuoZit : portal auto moto

CAUTARE

Istoria Audi - Perioada 1981 1990 (5)

In 1985, Audi NSU Auto Union AG a fost redenumit in Audi AG. In acelasi timp s-a mutat si sediul central de la Neckarsulm la Ingolstadt. Din acel moment toate masinile si compania au pastrat acest nume.

In toamna anului 1986, Audi AG prezinta a treia generatie de Audi 80, stiut intern ca B3. Dar acest model a cunoscut o schimbare si caroseria avea garantie de 10 ani impotriva ruginii, dispunand totodata de o excelenta forma aerodinamica.

In 1988, Audi AG se aventureaza in clasa premium pentru prima data lansand modelul V8. Acest nou model a fost echipat cu un motor de 3.6 litri, 8 cilindri si 184 kW(250 CP). De asemenea a avut tractiune quattro si transmisie automata.

Dupa mai bine de 13 ani de cercetari, inginerii de la Audi au reusit sa dezvolte un motor diesel cu injectie, care mai intai a fost folosit numai la camioane, pentru masini diesel. In toamna anului 1989, noul Audi 100 a fost prezentat la expozitia de la Frankfurt echipat cu un motor de 2.5 litri cu 5 cilindri TDI.

Audi a prezentat in toamna anului 1991 doua modele sport senzationale: Audi quattro Spyder la expozitia de la Frankfurt si Audi Avus quattro la expozitia din Tokyo. Aliajul din aluminiu folosit au fost o referinta pentru urmatoarele modele.

In martie 1994, Audi AG prezinta la Geneva, noul model pentru segmentul premium, adica Audi A8. Acesta este primul model cu caroserie completa din aluminiu. Din acel moment, un nou sistem de nume au fost date pentru modelele Audi. Din acel moment Audi A80 a fost cunoscut sub numele de A4, iar Audi 100 ca A6. Aceste modele au fost urmate in 1996 de Audi A3 un model reprezentativ pentru clasa compacta. Productia pentru Audi A2, primul model scos in volum mare a inceput abia in iunie 2000.

Pagina 5 din 5 Pagina : 1 | 2 | 3 | 4 | 5
INFORMATII
Smarty Web Director - istet si util  LinkWeb.ro CLICK AICI, pentru a da un vot acestui website Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti