NAVIGARE
Volkswagen - Club
Stiri
Dosare
Poze
Clipuri Video    nou !
Plus !
MARCI VAG
Volkswagen
Audi
Seat
Skoda
Bentley
Bugatti
Lamborghini
LINKURI

AtuoZit : portal auto moto

CAUTARE

Istoria Audi - Perioada 1899 - 1914

Istoria Audi este una dintre cele mai colorate povesti din istoria automobilelor in general. Emblema Audi cu cele patru cercuri reprezinta una dintre cele mai vechi uzine de automobile din Germania si unirea in 1932 a patru producatori de vehicule: Audi, DKW, Horch si Wanderer. Aceste companii au stat la baza formarii Audi AG de astazi.

In 14 noiembrie 1899, August Horch (1868 - 1951) si-a infiintat compania A. Horch & Cie. in districtul Ehrenfeld. Aici si-a construit prima masina care a fost gata in 1901. Compania s-a mutat in Reichenbach in Saxony in martie 1902. In 10 martie 1904 a fost infiintata in Zwickau compania A. Horch & Cie. Motorwagen-Werke AG.

Prima masina Horch a fost lansata in 1901 avand un motor orizontal care putea dezvolta o putere de 4-5 Cp. Un mic piston aditional a fost proiectat pentru a absorbi vibratile. August Horch s-a referit la motorul sau ca e lipsit de impacturi folosind acest piston. O noua caracteristica a fost aliajul pentru carterul motorului, un pioneirat in industria constructiei de masini.

In 1906 a vazut lansarea "Sulmobil"-ului, un vehicol pe 3 roti cu 3.5 CP. Totusi, acest nou model nu a avut succesul asteptat, ca si rezultat, primul "Original Neckarsulm Motor Car" 1308 cc cu motor de 4 cilindri si 10 CP a intrat in productie in acelasi an.

In 1904 Jorgen Skafte Rasmussen si-a deschis singur un mic atelier de produs fitinguri. In 1906 a cumparat in Zschopau, Saxony, o moara de grau unde s-a instalat. Productia a inceput in 1907. In timpul primului razboi mondial, Rasmussen a lucrat pe un vehicol actionat cu aburi („DampfKraftWagen”) de unde au venit si initialele DKW folosite.

In 1909 August Horch a intrat in disputa cu comitetul de administratie a A. Horch & Cie. Motorwagen-Werke AG. Horch parasind compania pe care el si-a deschis-o. Putin dupa acest eveniment, in 16 iulie 1909, el si-a deschis o a doua companie numita Horch Automobil-Werke GmbH in acelasi oras. Horch si-a pierdut dreptul legal de a folosi numele companiei, dar tot a gasit o solutie pentru acesta problema. A dat numele companiei sale Audiwerke GmbH, inlocuind cuvantul german „hark! ” cu latinescul audi care inseamna exact acelasi lucru. Numele acesta nou a fost dat efectiv in 25 aprilie 1910.

Cursa internationala din Alpi Austrieci a fost una dintre faimoasele curse ale acelui timp. August Horch a concurat si el cu un Audi pentru prima data in 1911 si a castigat primul sau premiu. Acesta victorie l-a incurajat sa intre in competitie cu echipa Audi pentru a castiga si in anul 1912 pana in 1914. Audi a castigat premiul pe echipa in fiecare acesti 3 ani.

Pagina 1 din 5 Pagina : 1 | 2 | 3 | 4 | 5
INFORMATII
Smarty Web Director - istet si util  LinkWeb.ro CLICK AICI, pentru a da un vot acestui website Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti