NAVIGARE
Volkswagen - Club
Stiri
Dosare
Poze
Clipuri Video    nou !
Plus !
MARCI VAG
Volkswagen
Audi
Seat
Skoda
Bentley
Bugatti
Lamborghini
LINKURI

AtuoZit : portal auto moto

CAUTARE

Istoria Bentley scurt rezumat (2)

Totusi, ca majoritatea pionerilor in istoria auto mondiala, drumul marcii Bentley catre faima si succes a fost unul dificil si plin de intamplari neprevazute. W.O. Bentley, fondatorul marcii, si-a inceput cariera in domeniu ca inginer de cale ferata in jurul anilor 1900, adica chiar la rascrucea dintre secole. Putin mai tarziu a devenit pasionat de cursele de motociclete, in care s-a implicat activ, un lucru comun pentru englezi inainte de Primul Razboi Modial.

In timpul Primului Razboi Mondial, Benltey a fot inginer in aviatia britanica, iar la sfarsitul razboiului s-a decis sa-si dechida o companie producatoare de automobile sport performante. Astfel, in anul 1919 s-a nascut Bentley Motors Ltd. Compania avea la inceput un capital lichid foarte mic, lucru care avea sa afecteze puternic evolutia sa in decada urmatoare.

Fiind un pilot pasionat, primele vehicule produse de Bentley au fost masini de curse foarte performante, care in scurt timp au devenit campioane in cursele europene dintre cele doua razboaie mondiale. Astfel, masinile de curse Bentley au castigat de patru ori Cursa de 24 de ore de la Le Mans, intre anii 1923 si 1931.

Pagina 2 din 5 Pagina : 1 | 2 | 3 | 4 | 5
INFORMATII
Smarty Web Director - istet si util  LinkWeb.ro CLICK AICI, pentru a da un vot acestui website Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti