NAVIGARE
Volkswagen - Club
Stiri
Dosare
Poze
Clipuri Video    nou !
Plus !
MARCI VAG
Volkswagen
Audi
Seat
Skoda
Bentley
Bugatti
Lamborghini
LINKURI

AtuoZit : portal auto moto

CAUTARE

Istoria Bentley – scurt rezumat (3)

Anul 1931 a marcat „decesul" companiei. De fapt, „decesul" nu este cuvantaul cel mai potrivit. W.O. Bentley si-a dat seama mult inaintea acestui an ca piata masinilor sport de curse era foarte limitata si, in consecinta, compania trebuia sa produca doar masini de succes care sa acopere cheltuielile si investitiile uriase. Spre sfarsit, compania Bentley, ce avea sediul in Londra, a construit sasiuri ce erau adaptate unor caroserii personalizate pentru clienti foarte instariti. De exemplu, unul dintre ultimele modele astfel create avea un motor urias de 8 litrii si 6 cilindrii. Aceste sasiuri si motoare puternice au fost incorporate in caroserii nu doar de masini sport performante, ci si in caroserii exclusiviste de limuzine, autoturisme personale si chiar in vehicule coupe cu doua locuri. Astfel, Bentley a devenit un concurent major pentru Rolls-Royce, o alta companie britanica producatoare de masini de lux.

Totusi, in Anlgia s-a instaurat perioada marii regresiuni economice, astfel incat compania privata Benltey Motors Ltd. a devenit falimentara. Spre sfarsit Bentley a incercat sa vanda compania unei alte firme, dar intelegerea a fost sabotata de Rolls-Royce, care, in final, a achizitionat in intregime compania Benltey in anul 1931. W.O. Bentley a devenit curand angajat la firma rivala Rolls-Royce. Astfel a inceput era asa numitelor masini Rolls-Bentley, care erau mult mai sportive decat modelele originale anterioare Rolls-Royce, insa nu au reusit sa se impuna la competitiile europene si nici in Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Pagina 3 din 5 Pagina : 1 | 2 | 3 | 4 | 5
INFORMATII
Smarty Web Director - istet si util  LinkWeb.ro CLICK AICI, pentru a da un vot acestui website Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti