NAVIGARE
Volkswagen - Club
Stiri
Dosare
Poze
Clipuri Video    nou !
Plus !
MARCI VAG
Volkswagen
Audi
Seat
Skoda
Bentley
Bugatti
Lamborghini
LINKURI

AtuoZit : portal auto moto

CAUTARE

Istoria Bentley – scurt rezumat (4)

In decada dinaintea celui de-al doilea Razboi Mondial, linia Bentley a produs, de fapt, masini „hot-rod Rolls-Royce”. Sasiurile Bentley de la acea vreme s-au inspirat din cele ale anilor 20. Mai tarziu, acest sasiu a primit un design sportiv si a fost combinat cu un motor Rolls-Royce de 3,5 litrii. In aceasta formula, masinile produse au inregistrat un mare succes, primind chiar un titlu neoficial de „cele mai silentioase masini sport” din acea vreme.

Cel de-al doilea Razboi Mondial a devastat economia britanica si compania Rolls-Royce a suferit profund. Modelul Bentley Mark VI a devenit o copie fidela a modelului Rolls-Royce Silver Dawn, dotat doar cu un grilaj si radiator schimbat. In 1952, conceptul de hot-rod a fost reinviat sub forma modelelor Tip R si in particul sub forma modelului Tip R Continental, un automobil coupe capabil de performante si viteze uimitoare. Acest model a fost dezvoltat si imbunatatit de-a lungul urmatorilor ani, ajungand sa includa un motor V8 cu viteze maxime de 150 MPH si cu un demaraj de la 0 la 60 MPH in doar 7 secunde. Era un model de top, ce imbina performanta extrema cu luxul caracteristic Rolls-Royce.

Pagina 4 din 5 Pagina : 1 | 2 | 3 | 4 | 5
INFORMATII
Smarty Web Director - istet si util  LinkWeb.ro CLICK AICI, pentru a da un vot acestui website Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti