NAVIGARE
Volkswagen - Club
Stiri
Dosare
Poze
Clipuri Video    nou !
Plus !
MARCI VAG
Volkswagen
Audi
Seat
Skoda
Bentley
Bugatti
Lamborghini
LINKURI

AtuoZit : portal auto moto

CAUTARE

Istoria Bentley – scurt rezumat

Britanicii au o vedere „ciudata" asupra automobilelor. Aceasta poate fi considerata chiar o veneratie nationala, mai ales daca se combina cu o „recolta" de fier vechi. Tot ce este vechi este restaurat in intregime, indiferent cat de plicticos sau de banal este vehicolul in cauza. De exemplu, fusiformele automobile Austin 7 din anii 20 sunt de-a dreptul adorate in zilele noastre, in ciuda vechimii lor si a faptului ca nu ies cu nimic in evidenta in mod surprinzator.

Avand aceasta atitudine in minte, nu este greu sa intelegem veneratia pe care englezii o au pentru compania Bentley. In ciuda faptului ca in intreaga sa istorie de peste 87 de ani au fost destule evenimente neplacute, enuziastii britanici raman fideli acestei marci legendare. Un exemplu mai mult decat convingator este exuberanta nationala manifestata atunci cand un prototip Bentley a terminat pe locul 3 Cursa de 24 de ore de la Le mans, in anul 2001, sau cand aceasta cursa a fost castigata in 2003, masinile Bentley ocupand primele 2 locuri ale podiumului. In aceste momente, fanii marcii au ignorat total faptul ca, in prezent, compania este detinuta de grupul Volkswagen AG si ca motoarele folosite in cele doua masini sport care au concurat in 2001 sunt identice cu motoarele folosite in masinile de curse Audi R8 (si care s-au clasat atunci pe primele 2 pozitii, inaintea Bentley-ului). In ciuda tuturor acestor „detalii" masina Bentley Speed 8 care a terminat pe locul 3 a fost eroina cursei si a fost vopsita in verde, culoarea traditionala a masinilor de curse britanice. A fost prima data in ultimii 71 de ani cand o masina Bentley s-a clasat pe podiumul de la Le Mans, motiv de bucurie totala pentru englezii loiali marcii!

Pagina 1 din 5 Pagina : 1 | 2 | 3 | 4 | 5
INFORMATII
Smarty Web Director - istet si util  LinkWeb.ro CLICK AICI, pentru a da un vot acestui website Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti