NAVIGARE
Volkswagen - Club
Stiri
Dosare
Poze
Clipuri Video    nou !
Plus !
MARCI VAG
Volkswagen
Audi
Seat
Skoda
Bentley
Bugatti
Lamborghini
LINKURI

AtuoZit : portal auto moto

CAUTARE

Istoria Lamborghini - scurt rezumat istoric

Firma Lamborghini este legata de omul care a avut inspiratia, priceperea si determinarea sa transforme un vis in realitate: Ferruccio Lamborghini. Ferruccio s-a nascut in Renazzo, un mic sat de langa Bologna la data de 28 aprilie 1916. In al doilea razboi mondial este trimis sa se ocupe de intretinerea masinilor in Rhodes Grecia. In aceasta perioada s-a ocupat cu achizitioanrea de vehicule militare vechi pe care le transforma in tractoare, de care Italia avea disperata nevoie dupa razboi. In 1959 se extinde si produce cuptoare si aparate de aer conditionat. La un moment dat incearca chiar sa produca elicoptere dar este oprit de guvern.

Istoric(1916-1976)

Ferruccio Lamborghini se decide apoi sa isi intoarca atentia spre automobile si astfel viata sa s-a schimbat dramatic si lumea masinilor nu a mai fost niciodata aceeasi. Din 1964 Lamborghini incepe sa livreze masini care erau idealul de frumusete si perfectiune exprimand mai bine ca orice altcineva idealul de a fi cel mai bun. Anul 1972 a fost marcat de cea mai mare criza din istoria Lamborghini. Ferruccio a fost nevoit sa vanda 51% din companie unui elvetian: Georges-Henri Rossetti, iar apoi in 1974 a vandut restul de 49% unui prieten de-a lui Rossetti, Rene Leimer.

Pagina 1 din 3 Pagina : 1 | 2 | 3
INFORMATII
Smarty Web Director - istet si util  LinkWeb.ro CLICK AICI, pentru a da un vot acestui website Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti