NAVIGARE
Volkswagen - Club
Stiri
Dosare
Poze
Clipuri Video    nou !
Plus !
MARCI VAG
Volkswagen
Audi
Seat
Skoda
Bentley
Bugatti
Lamborghini
LINKURI

AtuoZit : portal auto moto

CAUTARE

Istoria Skoda

Povestea incepe la sfarsitul anului 1895 cand mecanicul Vaclav Laurin si contabilul Vaclav Klement, doi biciclisti entuziasti incep sa realizeze propriile lor biciclete, numindu-le Slavia. Lucrurile merg bine pentru ei si in 1899 Laurin & Klement Co. incep sa produca si motociclete.

La sfarsitul secolului compania ia decizia importanta de a produce automobile.

Primele automobile, Voiturette A, au fost un veritabil success, acestea devenind simbolul automobilelor din Cehia.Datorita experientei sale in domeniu, compania isi castiga un loc stabil pe piata globala de autovehicule.Laurin & Klement ajuta la stabilirea lui Bohemian Kingdom ca cea mai puternica zona industriala din Imperiul Austro-Ungar.

Compania depaseste dimensiunile unei afaceri de familie si astfel se va trece la un nou nivel.In 1907 fondatorii transforma Laurin & Klement intr-o societate bazata pe actiuni.Apare un nou model Faeton.Dupa 1914 compania va produce si arme.

Pentru a-si pastra pozitia si pentru a moderniza fabrica, Laurin % Klement cauta un partener puternic.Pana acum pe langa masini , ei au produs camioane, autobuze, motoare de avion cat si masini agricole.

In 1925, Laurin & Klement fuzioneaza cu cea mai mare intreprindere industriala, Skoda Pilsen.Acesta este sfarsitul lui Laurin & Klement si inceputul brand-ului Skoda.Rezultatul este linia de productie a unor automobile elegante, cu multe detalii fine,castigand competitii internationale.Un alt model de success ce apare este Popular.

In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, Skoda va lua parte la sistemul economic celui de-al doilea Reich.In ciuda tuturor problemelor, Skoda reuseste sa produca inca un model distins Skoda Superb.

Sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial aduce alte schimbari.Toata industria se va supune planificarii centralizate,in timp ce Vestul continua sa se dezvolte.Redenumita AZNP Skoda, aceasta va monopoliza productia de masini in Cehoslovacia.

Pagina 1 din 2 Pagina : 1 | 2
INFORMATII
Smarty Web Director - istet si util  LinkWeb.ro CLICK AICI, pentru a da un vot acestui website Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti