NAVIGARE
Volkswagen - Club
Stiri
Dosare
Poze
Clipuri Video    nou !
Plus !
MARCI VAG
Volkswagen
Audi
Seat
Skoda
Bentley
Bugatti
Lamborghini
LINKURI

AtuoZit : portal auto moto

CAUTARE

Bentley inclus in Muzeul Automobilului de la Sarthe

21 iunie 2006

Pe data de 18 iunie 2006, directorul companiei Bentley, d-nul Franz-Josef Paefgen a primit distinctia „Spiritul Le Mans" din partea Clubului Automobil din Est (ACO), organizatorul anual al cursei de anduranta de 24 de ore de la Le Mans. Aceasta distinctie se inmaneaza doar acelor personalitati a caror actiuni legate de cursa au influentat pozitiv competitia de-a lungul anilor, avand un impact nu doar puternic ci si pozitiv.

In cazul lui Paefgen, el a fost recompensat pentru ca a readus Bentley la Le Mans dupa o pauza de 71 de ani. Dupa ce Paefgen a devenit director exacutiv la Bentley, el a reinviat programul competitional al marcii si in doar trei ani, echipa Bentley a evoluat de la concurenta la campioana, clasandu-se prima in categoria masinilor prototip EXP Speed 8.

In anul 2003, echipa Bentley din masina numarul 7, pilotata de Tom Kristensen, Guy Smith si Dindo Capelo a castigat faimoasa Cursa de 24 de ore de la Le Mans, terminand putin inaintea unei alte echipe Bentley, aflata la volanul masinii numarul 8, condusa de David Brabham, Mark Blundell si Johnny Herbert. Acest dublu succes a marcat revenirea marcii Bentley la Le Mans, reprezentand un ecou al victoriilor repurtate de companie intre anii 1923 si 1930.

Ca recunoastere a acestei performante, o reproducere exact a masinii Bantley numarul 7 care a castigat cursa de la Le Mans in 2003 va fi gazduita la Muzeul Automobilului de la Sarthe, unde se mai afla peste 100 de alte automobile, incluzand numeroase alte masini castigatoare la Le Mans. Totusi, chiar daca modelul Speed 8 va fi cea mai noua masina marca Bantley care se va alatura muzeului, aceasta nu va fi si prima. Aceasta distinctie ii apartine unui Bentley din 1924, avand un motor de 3 litrii, model care asteapta de mult ca unul din nepotii sai sa i se alature in cadrul muzeului.

Putem spune ca succesul iubeste marca Bentley !

Linkuri conexe

Poze Bentley EXP Speed 8
Dosare Bentley
Poze Bentley
Forumuri Bentley
Totul despre Bentley

INFORMATII
Smarty Web Director - istet si util  LinkWeb.ro CLICK AICI, pentru a da un vot acestui website Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti