NAVIGARE
Volkswagen - Club
Stiri
Dosare
Poze
Clipuri Video    nou !
Plus !
MARCI VAG
Volkswagen
Audi
Seat
Skoda
Bentley
Bugatti
Lamborghini
LINKURI

AtuoZit : portal auto moto

CAUTARE

Miura SV a fost vanduta pentru un pret record in lume !

21 iulie 2006

Recent a fost anuntat in mod oficial ca un vanzator de masini clasice a vandut un automobil Miura SV cu numarul de sasiu 4992 catre un colectionar privat pentru o suma record de 610,000$ (dolari americani). Incepand cu data de 12 iulie 2006 masina a fost cumparata si platita de catre noul ei proprietar din California. Avand numarul de productie 685, automobilul „4992" a fost construit in anul 1971 (data finala de constructie fiind 4 decembrie 1971) in Sant Agata, fiind doar una din cele 21 de automobile Miura SV de tip USA. Aceasta a fost, de fapt, o serie limitata de Miura SV produsa dupa cerinte unice, special pentru piata din SUA.

Pretul platit de colectionar pentru noua sa masina s-a datorat interesului sau extraordinare pentru acest tip de masina, dar si datorita celor doar 18,934 mile parcurse de masina de la data fabricatiei. La toate acestea s-au adaugat faptul ca masina s-a prezentat intr-o stare originala deosebit de buna, dar si faptul ca, de la data productiei si pana in prezent masina a avut doar un singur proprietar, lucru abslout unic pentru aceasta serie limitata Miura SV. De fapt, acest SV a devenit disponibil doar recent, cand, singurul sau proprietar a decedat. Pretul de vanzare nu a fost doar cel mai mare incasat vreodata pe un automobil de tip Miura de orice tip, ci a fost si cel mai mare pret platit vreodata pe o masina de colectie de orice tip sau model din seria Lamborghini.

In ultimii ani valoarea autmobilelor clasice Miura SV a crescut constant datorita si faptului ca entuziastii si specialistii apreciaza din ce in ce mai mult acest ultim model Lamborghini construit in Sant Agata pe vremea in care compania Lamborghini era inca detinuta de fondatorul ei, legendarul Ferruccio Lamborghini. De altfel, in SUA, acest SV a fost ridicat la rangul de „masina de cult" in cercurile pasionatilor Lamborghini. Modelul Miura SV a fost construit in perioada cuprinsa intre martie 1971 si octombrie 1973 si, dintre cele 140 de masini originale construite in total, doar 100 sunt inca in stare functionala, facand din acest model o raritate foarte apreciata si foarte scumpa. Seia limitata de Miura SV destinata exclusiv SUA este chiar mai apreciata de impatimitii acestei marci, datorita faptului ca specialistii si cunoscatorii apreciaza ca aceasta versiune rara de SV a fost construita la un standard mult mai ridicat decat restul masinilor de acest gen destinate restului lumii.

Inca o data, prin aceasta vanzare record, Lamborghini a intrat in istorie si continua sa ramana o legenda la nivel modial a automobilelor extreme.

Linkuri conexe

Poze inedite cu modelul Lamborghini Miura SV din 1971
Dosare Lamborghini
Poze Lamborghini
Forumuri Lamborghini
Totul despre Lamborghini

INFORMATII
Smarty Web Director - istet si util  LinkWeb.ro CLICK AICI, pentru a da un vot acestui website Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti