NAVIGARE
Volkswagen - Club
Stiri
Dosare
Poze
Clipuri Video    nou !
Plus !
MARCI VAG
Volkswagen
Audi
Seat
Skoda
Bentley
Bugatti
Lamborghini
LINKURI

AtuoZit : portal auto moto

CAUTARE

Noul prototip Seat dotat cu cele mai noi descoperiri in comunicarea si siguranta la volan

13 octombrie 2006

La congresul ITS desfasurat la Londra, Seat a prezentat un nou prototip dotat cu descoperiri de ultima generatie in ceea ce priveste comunicarea la bordul masinii. Acest prototip isi poate adapta strategia de comunicare in functie de conditiile din trafic, in functie de mediul inconjurator si chiar dupa setarile sau preferintele conducatorului. Seat dezvolta acest proiect in colaborare cu Uniunea Europeana si reprezinta o revolutie in termeni de siguranta in conducere.

La congresul ITS (Sisteme de Transport Inteligente) care s-a desfasurat la Londra intre 8 si 12 octombrie, Seat a prezentat o unitate Leon dotata cu cea mai noua si revolutionare tehnologie dezvoltata de departamentul de cercetare de la Seat, care pune accent pe interactiunea dintre sofer si automobil.

Dupa mai bine de doi ani si jumatate de lucru intens la Centrul Tehnic Seat, acest prototip a fost dezvoltat ca raspuns la ambitiosul proiect initiat de Uniunea Europeana si anume AIDE (Adaptive Integrated Driver-Vehicle Interface). Scopul final este sa creasca siguranta la volan, atat prin furnizarea de informatii generate de vehicul, cat si prin comunicarea permanenta a diferitelor aspecte legate de mediul inconjurator masinii, de masina si chiar de sofer. Toate acestea conduc la o masina atat de inteligenta incat e capabila sa ia decizii pentru cresterea sigurantei soferului si a pasagerilor din masina.

Urmatoarele sunt cateva exemple practice din posibilitatile cu care a fost dotat prototipul Seat Leon: - cand soferul nu mai este atent la drum (isi retrage ochii de la drum) si automobilul sesizeaza pericol, un led de avertizare apare instantaneu pe bord si un sunet de avertizare se aute concomitent; - masina emite un sunet de avertizare si trimite automat vibratii in volan daca detecteaza ca soferul adoarme la volan; - daca soferul urmeaza sa primeasca un apel telefonic in timp ce masina se afla in curbe, sensuri giratorii sau alte zone periculoase, automobilul recunoaste situatia dificila si pune apelul in asteptare pana cand se iese din zona periculoasa, astfel incat atentia soferului sa nu fie distrata de telefon abia dupa inlaturarea oricarei situatii dificile.

Aceastea sunt doar cateva din dotarile si functiile cu care Seat si-a dotat prototipul Leon. Acesta atinge aceste performante revolutionare datorita multiplior senzori cu care este dotat, care controleaza aspecte multiple, de la detectarea miscarii ochilor soferului, pana la rata de clipire a acestora, de la un radar pentru detectia obiectelor inconjuratoare, pana la un GPS si o retea specifica de comunicare. In plus, soferul interactioneaza cu masina atat prin intermediul bordului, cat si chiar al volanului dotata cu diferite optiuni prin care se poat gestiona toate functiile inteligente, prin simple apasari sau direct prin comenzi vocale.

prototip Seat Leon, AIDE, ITS, comunicare, siguranta la volan prototip Seat Leon, AIDE, ITS, comunicare, siguranta la volan

Linkuri conexe

Poze Seat Toledo
Dosare Seat
Poze Seat
Forumuri Seat
Totul despre Seat

INFORMATII
Smarty Web Director - istet si util  LinkWeb.ro CLICK AICI, pentru a da un vot acestui website Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti