NAVIGARE
Volkswagen - Club
Stiri
Dosare
Poze
Clipuri Video    nou !
Plus !
MARCI VAG
Volkswagen
Audi
Seat
Skoda
Bentley
Bugatti
Lamborghini
LINKURI

AtuoZit : portal auto moto

CAUTARE

Noul Volkswagen Eos

2 iunie 2006

Premiera mondiala a noului Volkswagen Eos a avut loc la Frankfurt IAA 2005. Acesta este primul cabriolet cu patru locuri din lume echipat cu un acoperis hard-top CSC, compus din cinci segmente; solutie care combina in mod ideal caracteristicile unui coupe, ale unui model targa (cu trapa de mari dimensiuni) si ale unui cabriolet. Cand masina este acoperita, plafonul CSC uneste sub forma unui arc parbrizul masinii de partea din spate. Astfel, Eos are forma unui coupe elegant. Linia acoperisului este alungita catre partea din spate, care a fost stilizata proeminent si dinamic. In acelasi timp masina descoperita arata ca un cabriolet autentic, nu ca un coupe decupat.

Motoarele (cu puteri de la 115 CP la 250 CP) si trenul de rulare au fost adaptate de la Passat si de la Golf. Intr-adevar, Eos este pozitionat intre cele doua segemente - cel al lui Golf si cel al lui Passat. Acoperisul sau CSC, cu o structura formata din cinci segmente poate avea optional plafon din sticla. Linia incanta prin design si este foarte practic in acelasi timp.

Eos ofera un feeling veritabil de cabriolet. Rama superioara a parbrizului, este foarte scurta comparativ cu cea a modelelor concurente. Astfel, parbrizul nu incomodeaza deloc pasagerii ca in cazul altor modele de cabriolete cu hard-top. Accesul in automobil este mult mai facil si nu se rapeste nimic din bucuria cerului deschis.

Datorita acestor caracteristici, Eos este o experienta unica in sofat, chiar si cand vremea nu permite rularea cu masina descoperita. In plus fata de acestea, hard-top-ul CSC oferta o foarte buna izolare fonica a interiorului, chiar si la vitezele ridicate de pe autostrada. Structura sa foarte solida este in acelasi timp si foarte eficienta impotriva tentativelor de spargere.

Indiferent daca top-ul este coborat sau ridicat, linia laterala a lui Eos este caracterizata de o forma lina care urca si apoi coboara catre spatele masinii. Eos are o forma de cabriolet clasic, care nu a mai fost obtinuta de nici un alt model din segmentul sau. Datorita plafonului CSC compus din cinci segmente, rama parbrizului nu este proeminenta si nu rapeste din spatiul destinat pasagerilor, care astfel se pot bucura de plimbarile sub cerul liber.

Linkuri conexe

Poze Volkswagen EOS 2.0 FSI
Dosare Volkswagen
Poze Volkswagen
Forumuri Volkswagen
Totul despre Volkswagen

INFORMATII
Smarty Web Director - istet si util  LinkWeb.ro CLICK AICI, pentru a da un vot acestui website Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti