NAVIGARE
Volkswagen - Club
Stiri
Dosare
Poze
Clipuri Video    nou !
Plus !
MARCI VAG
Volkswagen
Audi
Seat
Skoda
Bentley
Bugatti
Lamborghini
LINKURI

AtuoZit : portal auto moto

CAUTARE

Park Assist Video- minunea de la Volkswagen

1 mai 2008

Pana de curand Volkswagen avea lansat un sistem de parcare semiautomat care ajuta conducatorii la parcarea laterala - ĄPark Assist". Sistemul era disponibil pe modelele Touran, Tiguan, Passat si Passat Estate. La Salonul Tehnic de la Hanovra ce s-a desfasurat intre 21-25 aprilie Volkswagen a prezentat un sistem inedit, ĄPark Assist Video", sistem ce permite parcarea complet automata cu precizie absoluta a unui prototip Passat intr-un spatiu perpendicular.

Soferul trebuie sa faca un singur lucru, sa aleaga un loc de parcare liber pe monitorul sistemului de navigaţie dupa care sa lase masina sa-si faca treaba singura. Dupa ce este efectuata parcarea, masina opreste singura motorul si inchide automat usile. Sistemul foloseste camerele plasate in oglinzile laterale pentru a determina cu precizie dimensiunile spatiului indicat. Un computer performant calculeaza apoi traiectoria care sa nu loveasca niciun obstacol si trimitand comenzi spre sistemul de directie, utilizand frana de motor si cutia de viteze directioneaza masina in parcare.

Volkswagen a afirmat ca ĄPark Assist Video," este util in special in situatiile in care spatiul e foarte stramt iar soferii s-ar afla in imposibilittea de a deschide usile pentru a parasi masina dupa ce au parcat.

Linkuri conexe

INFORMATII
Smarty Web Director - istet si util  LinkWeb.ro CLICK AICI, pentru a da un vot acestui website Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti