NAVIGARE
Volkswagen - Club
Stiri
Dosare
Poze
Clipuri Video    nou !
Plus !
MARCI VAG
Volkswagen
Audi
Seat
Skoda
Bentley
Bugatti
Lamborghini
LINKURI

AtuoZit : portal auto moto

CAUTARE

Volkswagen face istorie Ón Dakar

4 februarie 2006

La un sfert de secol dupa ce si-a trecut in palmares primul succes in clasicul saharian, echipa Volkswagen si-a propus sa mai castige un pariu al tehnologiei, vizand primul succes obtinut de o masina cu motor diesel.

Inceputa in Portugalia, competitia avea sa ofere primele surprize inca din speciala inaugurala, cei 83 kilometri dintre Lisabona şi Portimao consemnand un scratch de debut pentru Carlos Sainz! Aflat la debut in Raliul Dakar, fostul campion mondial se instala la conducere, Ón timp ce echipa Volkswagen isi permitea luxul de a-si plasa trei masini in primele patru locuri. Vrand parca sa confirme ca rezultatul n-a fost nici pe departe rodul intamplarii, Sainz a repetat scratch-ul si pe proba de 115 km dintre Portimao si Malaga, in timp ce toate cele cinci Volkswagen Touareg se mentineau in Top 12. Neofitul cel mai prestigios aliniat la start a oferit o noua lectie de pilotaj, demonstrand ca pistele batranului continent sunt in continuare apanajul sau. Si fara sa vrem, ne amintim de editia 1987, in care un oarecare Ari Vatanen castiga si el speciala de debut a maratonului african.

Intrarea pe pamant african avea sa consemneze o prima schimbare de lider, Carlos Sainz predand stafeta primei pozitii spaniolului Joan Nani Roma. Trei din masinile Volkswagen se mentineau insa la mai putin de un minut fata de lider (Saby, Sainz şi Kleinschmidt), situindu-se intr-un ecart de numai trei secunde! Sectorul selectiv de 386 km dintre localitatile marocane Nador si Rachidia s-au derulat fara probleme pentru echipa albastrilor celelalte doua masini conduse de Mark Miller si Giniel de Villiers mentinandu-se in primele 12 locuri.

Desi s-a aflat pentru prima data fata in fata cu realitatile africane ale Dakar-ului, Carlos Sainz avea sa-si demonstreze dragostea pentru continentul negru si in special a patra, desfasurata pe un traseu de 639 km Óntre Er Rachidia si Ouarzazate. Cu trei scratch-uri din patru posibile, spaniolul revenea astfel la conducerea bataliei, in timp ce masinile conduse de Bruno Saby si Jutta Kleinschmidt asigurau prototipurilor Touareg TDI o incredibila tripla provizorie Ón clasamentul general! Giniel de Villiers urca si el pe pozitia cincea, in timp ce Mark Miller aducea cea de-a cincea masina a echipei VW pe pozitia a opta.

Linkuri conexe

Poze Volkswagen Passat Variant 2.0 FSI
Dosare Volkswagen
Poze Volkswagen
Forumuri Volkswagen
Totul despre Volkswagen

INFORMATII
Smarty Web Director - istet si util  LinkWeb.ro CLICK AICI, pentru a da un vot acestui website Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti