NAVIGARE
Volkswagen - Club
Stiri
Dosare
Poze
Clipuri Video    nou !
Plus !
MARCI VAG
Volkswagen
Audi
Seat
Skoda
Bentley
Bugatti
Lamborghini
LINKURI

AtuoZit : portal auto moto

CAUTARE

VW renunta la Bluetec in favoarea TDI

20 august 2007

Volkswagen si Audi renunta la comercializarea automobilelor propulsate de motoare diesel Bluetec in SUA. Conform revistei Automobilewoche concernul Volkswagen AG nu va mai comercializa astfel de motoare pe piata din SUA din cauza neajungerii la un acord cu cei de la Daimler. Conform vechiului parteneriat exista o colaborare intre cei doi constructori germani care avea ca scop aducerea motoarelor Bluetec pe piata din America si contracararea concurentei japoneze.

Conform purtatorului de cuvant al concernului Volkswagen va continua sa comercializeze motoare diesel in America insa o va face sub titulatura TDI. Parteneriatul dintre Daimler si Volkswagen a luat sfarsit si datorita brandului Bluetec care este de cele mai multe ori atribuit marcii Mercedes. Desi Volkswagen comercializeaza motoare diesel TDI pe aceasta piata, cererea nu atinge nivelul pietei europene unde aproximativ 50% din automobilele comercializate sunt propulsate de motoare diesel.

Linkuri conexe

INFORMATII
Smarty Web Director - istet si util  LinkWeb.ro CLICK AICI, pentru a da un vot acestui website Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti